Metode de intretinere a locuintei

Sunt cateva etape care trebuie repetata in mod constant, precum:
– aspirarea: covoarele trebuie sa fie aspiratate cel putin o data pe saptamana, din moment ce 80% din murdarie se indeparteaza rapida astfel si nu ajunge sa fie absorbita de fibre. Zonele in care se circula intens trebuie, asadar, intretinute cu si mai multa grija.
– stergerea podelei: cu ajutorul mopului se pot indeparta particulele de praf si pamant de pe podele de lemn sau marmura. Aceste particule daca intra in structura suprafetelor tari pot produce daune serioase.
– curatarea imediata a petelor: curatarea petelor imediat ce apar, prin utilizarea unei carpe dintr-un material moale si a unei cantitati mici de detergent. Odata ce pata se usuca, poate fi foarte dificil sau chiar imposibil de scos.
– curatarea in profunzime a covoarelor cel putin o data pe an: carpetele ar trebui curatate in mod profesionist cel putin o data pe an pentru intretinerea lor. Se poate intampla ca, daca te ocupi singur de aceasta sarcina, sa lasi covorul umed si sa faci fata ulterior problemelor legate de aparitia mucegaiului. O firma de servicii profesionale are echipamentul necesar si experienta pentru ca aceste evenimente sa nu aiba loc.

Leave a comment